Aroma-Terapi

Aromaterapi

Allt om växternas själ


Eller en hemlighet bakom eteriska oljor

Mitt intresse och kärlek till eteriska oljor började när jag för första gången hörde hur min nuvarande mentor föreläste om olika dofter, dess betydelser och astrologi. Enligt hon, allt är sammanvävd och sammanlänkad, därför behövs det kunskap och empiri. Här kommer jag att berätta vad essentiell eller eterisk olja är för mig och vad är skillnad mellan de olika oljor. Låt oss börja med språk och ord som beskriver ”doften i burken”.

Ord ETERISK har följande synonymer: förandligad,besjälad, andeinspirerad,sublim och översinnlig.
På ryska parfym (духи) och ande (духи) skrivs på samma sätt, bara betonas lite olika.Ord ESSENTIEL från engelska etymologi har ursprung från latinska essentialis, från essentia ("being, essence,") där rot *es- som betyder ("to be") eller att vara.

Så vad är det vi känner, när vi luktar på en blomma, träd eller gräs?


Kan det vara att det är självaste växtens själ som vi får kontakt med?

Om det är så att doften vi känner är växternas själ eller ande, hur påverkar de olika utvinning- och framställningsmetoderna de olika oljor? Vissa metoder är mycket våldsamma men väldigt effektiva det som gäller kvantitet. Det vill säja att man tillverkar mycket och snabbt på en kort tid och billigt. Men det har sina konsekvenser. Växternas själ är mycket bräck och fragil.

Då måste vi kolla, varför behöver vi eteriska oljor överhuvudtaget. Egentligen, man är inte ute efter en specifik doft. Det är inte hur stark, söt eller fräsch doften är. Allt man behöver är en specifik frekvens. Viktigast i en eterisk olja är hur välbevarade ”växt själ” är, för att det direkt påverkar resultat vi vill uppnå med den specifika oljan.

För att utvinna eterisk olja används tre grundläggande metoder: pressning, destillering och ångdestillering. Det är därför 100% naturlig substans godkänd i aromaterapi. De metoderna är mycket krävande och därför priserna på äkta eteriska oljor är mycket höga (ofta mer än $ 1000 per kilo).

Ibland använder man sig av en gammal, nästan mytisk metod så kallad enfleurage. Man lägger upp hela blommor i fett som ”överlämnar själen” aromämnen från bladen till fettet. Sen tar man blommor bort och tillsätter nya fräscha. Det är den mest tidskrävande processen som kan ta upp till år. Men det är skonsammaste sättet för växtens själ som bibehåller sin vibration.

Det är viktigt att veta något mer. Varje växt tillhör en planet och på så sätt har olika egenskaper beroende på planet. Tillexempel det finns eterisk svartpepparolja som tillhör mars planet med blodtryckhöjande egenskaper, starkt afrodisiakum som kan hjälpa utföra handling när energi och motivation saknas.

Jag själv använder eteriska oljor i bastu och med varje dag lär jag mig mer och mer att införa eteriska oljor i vardag. Nu när jag vet att det finns skillnad mellan eteriska och eteriska oljor, hade jag valt att studera och lära mig från bästa. För att kunna erbjuda bästa kvalite till er hade jag valt med omsorg att samarbeta med två företag som har samma syn och filosofi som liknar min.

What you get is the aromatic soul of the plant. Purely.

Enfleurage distributor